flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вебінар «Діяльність суду під час пандемії: кращі міжнародні та українські практики. Засвоєні уроки».

01 жовтня 2021, 08:58

    Бахмацький районний суд продовжив участь у ініціативі "Модельні суди". Так 29 вересня в умовах Zoom-конференції відбувся черговий вебінар організований Проєктом ЄС «Право-Justice» в співпраці із Програма USAID «Нове правосуддя» - USAID New Justice Program.

  Пандемія – причина для обмежень чи поштовх до нових правил організації роботи судів , це питання стало предметом обговорення для учасників Zoom-конференції «Діяльність суду під час пандемії: кращі міжнародні та українські практики. Засвоєні уроки».

  До заходу із вітальними словами долучились Богдан Моніч, голова Ради суддів України, Сергій Чорнуцький, заступник голови Державна судова адміністрація України, Валерій Бондар, голова Служба судової охорони, Наталія Шукліна, проректор Національна школа суддів України, Ольга Ніколаєва, юридична радниця Програми USAID "Нове правосуддя" та Анна Адамська – Галлант, головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС “Право-Justice”.

  З огляду на карантинні обмеження перед керівництвом судів постало завдання належної організації роботи апарату суду в нових умовах, що поєднували б забезпечення належного доступу до правосуддя та захист працівників судів та громадян від поширення вірусу.

 Міжнародні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice» Реда Мольєне  та Ярослав Гвіздак поділилися позитивними напрацюваннями та негативним досвідом організації роботи судів, підкресливши, що злагоджена робота органів судової влади та належне правове регулювання – найкращі засоби для боротьби з викликами, що виникають в роботі судів під час пандемії.

  Ольга Ніколаєва, юридична радниця Програми USAID «Нове правосуддя», презентувала досвід судів США та широкий спектр варіантів для подолання бар’єрів, пов’язаних із COVID-19.

  Досвідом роботи під час пандемії, поділилися також представники органів судової влади та судів України. Були обговорені нововведення, впроваджені задля організації роботи судів під час карантину та акцентували увагу на досягненнях, особливо, в електронному судочинстві.

 

  Відеозапис конференції доступний за посиланням: https://www.facebook.com/Pravojusticeukraine/videos/146315711050661/