flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод та права дитини

11 липня 2022, 12:08

    Ділимось посібником на тему "Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод та права дитини", автором якого є  голова Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко.

     Посібник створено в межах проєкту, що реалізується Всеукраїнським громадським Центром "Волонтер"  спільно з Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх за підтримки  UNICEF Ukraine  та являє собою узагальнення і аналіз рішень Європейського Суду з прав людини, які охоплюють різні сфери захисту прав дитини.

      Метою  створення та опубліковання посібника «Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод та права дитини» було аби ставлення до прав  і дотримання прав людини, а особливо дитини, в нашій країні відповідали європейським стандартам.
      Також  посібник допоможе під час вирішення питань, які стосуються захисту прав дитини, враховувати вимоги Конвенції та практику Європейського Суду з прав людини і посприяє належній реалізації прав дитини як на національному, так і міжнародному рівнях.
      У своїй роботі посібник зможуть використовувати судді, адвокати, співробітники служб у справах дітей, соціальні працівники та працівники правозахисних організацій, викладачі і студенти юридичних вишів.
 

      Завантажити посібник можна за посиланням: https://cutt.ly/YKEhZ3K