flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив без змін рішення Бахмацького районного суду Чернігівської області

08 вересня 2022, 12:23

 

31 серпня 2022 року Верховний Суд залишив без змін рішення Бахмацького районного суду Чернігівської області від 26 серпня 2021 року та постанову Чернігівського апеляційного суду від 1 грудня 2021 року у  справі № 728/1077/21 за позовом особи до інших осіб, територіальної громади в особі Бахмацької міської ради Чернігівської області про встановлення факту, що має юридичне значення.  

Підставою касаційного оскарження судових рішень заявник зазначив неправильне застосування норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просив скасувати рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду, справу передати на новий розгляд до суду першої інстанції.               

 Колегія суддів дійшла висновку, що суди правильно встановили, що позивачкою  не доведено факт постійного проживання її чоловіка разом зі спадкодавцем до дня смерті. За таких обставин суди зробили обґрунтований висновок про відмову в задоволенні позову.

У результаті касаційного перегляду Верховним Судом було  встановлено, що доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що оскаржені рішення ухвалені без дотримання норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права. Таким чином касаційну скаргу залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду - без змін.

З судовим рішенням суду можна ознайомитися за посиланням 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/106028752?fbclid=IwAR0IeJOS2sIe4h3qnKGT_Z5YxXsy4MXcS7ID6EGXGEsNpAjEmzalt3Ao0-U