flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

VI міжнародний форум із практики Європейського суду з прав людини: право на справедливий суд

15 листопада 2017, 09:42

VI міжнародний форум із практики Європейського суду з прав людини: право на справедливий суд

10-12 листопада 2017 року голова Бахмацького районного суду Чернігівської області Пархоменко Павло Іванович взяв участь у VI міжнародном форумі з практики Європейського суду з прав людини: право на справедливий суд, який відбувся в приміщенні Львівського національного університету імені Івана Франка. Захід організовано в межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” Координатора проектів ОБСЄ в Україні та проекту Ради Європи “Підтримка впровадженню судової реформи в Україні” спільно з юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка та Міністерством юстиції України за фінансової підтримки Уряду Канади та Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

У конференції взяли участь очільники вищих навчальних закладів, судді та юристи Європейського суду з прав людини, вітчизняні судді, науковці, адвокати та інші експерти у сфері захисту прав людини.

Упродовж першого дня форуму було обговорено нові тенденції практики Європейського суду з прав людини, виклики, пов’язані із захистом прав людини, прогрес реформ у сфері юстиції, прогалини та недоліки національного законодавства і судової практики. На наступні два дні форуму заплановано проведення дискусій, спрямованих на поглиблення застосування в Україні практики Європейського суду з прав людини, та вдосконалення правосуддя й захисту прав людини відповідно до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.