flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч в рамках Школи «Юний юрист»

02 червня 2023, 11:56

 

  Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко взяв участь у завершальній зустрічі,  що відбулася  27.05.2023 року в межах Школи «Юний юрист», яка функціонує на Кафедрі публічного та приватного права НУ "Чернігівська політехніка".

  В межах зустрічі учасники мали змогу ближче познайомитися із ще одним представником юридичної професії – суддею, як фахівцем, який встановлює справедливість під час здійснення правосуддя.

  Завдяки старшому викладачу кафедри Неля Керноз присутні дізнались інформацію про статус судді, вимоги до кандидата на посаду судді, права та обов’язки судді.

  Крім цього, на гостей чекало спілкування із представником цієї важливої професії - суддею Бахмацького районного суду Чернігівської області Павлом Пархоменко, який  поділився досвідом роботи в суді, особливостями професії та відповів на усі запитання щодо практичної суддівської діяльності, які цікавили присутніх.

  Учасники дізналися, що за красивою картинкою престижу та соціальної значущості посади судді ховається інший бік професії , який більшою мірою залишається «за кадром».

  Бути суддею – це величезна відповідальність та перебування на вістрі конфлікту й під пильною увагою суспільства.

  Отож, результат зустрічі звівся до єдиного: бути суддею - це ВЕЛИКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, ТОМУ МАЄ БУТИ ЗА ПОКЛИКАННЯМ ДУШІ й СЕРЦЯ!