flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся другий тренінг “Моделі ефективної міжвідомчої взаємодії у кримінальних провадженнях за участі дітей»

08 листопада 2023, 09:10

  Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко взяв участь у  тренінгу, що відбувся з 30 жовтня по 2 листопада 2023 року в м. Київ.

  Наразі це вже другий треніг із серії тренінгів “Моделі ефективної міжвідомчої взаємодії у кримінальних провадженнях за участі дітей», що є продовженням проєкту Ради Європи "Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні” у співпраці з Офісом Генерального прокурора  та попередніх проєктів Ради Європи "Боротьба з насильством щодо жінок та дітей" (2017-2018), "Боротьба з насильством щодо дітей в Україні, фаза II" (2020-2021) та "Боротьба з насильством щодо дітей в Україні, фаза III" (2022).

 Проєкт спрямований на захист і заохочення прав дітей, враховуючи особливі ризики, породжені війною, для дітей, переміщених всередині країни, примусово переміщених дітей, дітей, які залишилися без піклування батьків, дітей без супроводу дорослих, відповідно до стандартів Ради Європи. Він спрямований на підвищенні ефективності механізмів створення дружніх до дітей умов і процедур правосуддя, а також на підвищенні потенціалу різних цільових груп фахівців, що працюють для дітей та разом з дітьми.

 Метою ж тренінгу стало напрацювання дитиноцентрованих підходів та ефективних алгоритмів міжвідомчої взаємодії з метою впровадження в практичну діяльність стандартів моделі ефективної міжвідомчої взаємодії в процесі реалізації Пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, у практичну діяльність, на виконання Спільного наказу Офісу Генерального Прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціальної політики України.

  Протягом чотирьох днів тренінгу учасники і учасниці склали загальні алгоритми взаємодії з залученням всіх дотичних суб'єктів на прикладі реального кейсу під час досудового розслідування, на кожній стадії судового розгляду, та на стадії завершення контакту дитини з системою правосуддя, дружнього до дитини.

  Детальніше про захід за посиланням: https://www.coe.int/uk/web/kyiv/protecting-the-rights-of-ukrainian-children-during-and-in-post-war-context