flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів»

29 березня 2018, 16:01

     

           Відповідальність власника транспортного засобу (а не водія), автоматична фіксація порушень Правил дорожнього руху щодо правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, - все це запрацює в Україні через півроку.

 

           Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», прийнятий Верховною Радою України 21 грудня 2017 року, передає «Закон і Бізнес» із посиланням на прес-службу глави держави.

           Закон вводить фото-, відеофіксацію порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Також передбачено поширення механізму залучення до адміністративної відповідальності особи, на якому зареєстровано транспортний засіб, за окремі порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, за випадки порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, які не мають такого права.

          Закон встановлює обов'язкове залишення копії постанови або повідомлення про рішення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки / відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу.

          Повноваження розгляду справ про адміністративні правопорушення та здійснення тимчасового затримання транспортного засобу, згідно з документом, отримають інспектори з паркування.

         Крім того, змінені розміри штрафних санкцій за порушення правил парковки, а також передбачено надання 50% знижки в оплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки / відеозапису, в разі сплати штрафу протягом 10 банківських днів.

         Законом передбачено, що органи місцевого самоврядування повинні впроваджувати автоматизовану систему контролю оплати парковки; вжити заходів щодо збільшення чисельності посадових осіб місцевого самоврядування для прийняття на службу в органи місцевого самоврядування інспекторів з паркування.

        Закон вступить в силу через 180 днів з дня його опублікування.