flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено збори суддів

08 квітня 2019, 15:19

   3 квітня 2019 року зборами суддів Бахмацького районного суду Чернігівської області розглянуто запит Ради суддів України від 02.04.2019 року, на яких обговорено питання стану забезпечення охорони приміщень судів та проблемних питань, які виникають у суддів під час проходження кваліфікаційного оцінювання.

   Збори суддів підтримали розгляд на засідання Ради суддів України питання необхідності прискорення організаційної роботи по забезпеченню охорони приміщень судів, невідкладного запровадження виконання Службою судової охорони повноважень, передбачених Законом України "Про судоустрій і статус суддів".

   Охорона приміщень суду залишається на сьогоднішній день гострим питанням. В суді відсутня охорона, яка здійснювалася б спеціалізованими підрозділами. Залишається необхідність у обладнанні пунктом пропуску, стаціонарними металодетекторами та камерами схову.

   На даний час заходи по забезпеченню підтримання громадського порядку в суді здійснюються лише судовими розпорядниками, які слідкують за додержанням порядку особами, присутніми у залі судового засідання, так і чергують на пропускному пункті.

 

    Суддями наголошено, що тривалий час в судах залишається неукомплектованість штату суддів. Адже нестача суддів призводить до надмірного навантаження, а це тягне за собою порушення процесуальних строків. Ситуація, що склалася в судах потребує пришвидшення процедури оцінювання суддів, особливо, тих, у яких закінчилися повноваження та проведення конкурсів по добору суддів.