flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Досвід упровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

03 травня 2019, 12:43

     26 квітня 2019 року консультант Бахмацького районного суду Чернігівської області Василенко Тетяна взяла участь у семінарі  на тему: «Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (ЄСІТС)»,  який був організований  Національною школою суддів України  в місті Києві.

     Захід провела радник генерального директора Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Літвінова Оксана Іванівна .

     Питання, уключені до програми семінару, ознайомлюють зі структурою, складом та прикладами реалізації модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, метою якої є забезпечення масштабного електронного судочинства в судах України.

     В ході семінару було розглянуто аналітичні дані стану інформаційного забезпечення судів, детально  обговорено загальні положення і принципи побудови ЄСІТС та її структура, а також окреслено основні функції ЄСІТС.

     Особливу увагу було акцентовано на порядок реєстрації в системі, ролях та проблемних моментах, що виникають на цьому етапі роботи із системою, порядок роботи в електронному кабінеті, електронного діловодства, особливостей централізованого зберігання документів та інформації в єдиній базі даних.

     Під час дослідження структури ЄСІТС за допомогою мультимедіа, через функцію “особистого електронного кабінету”  було наочно продемонстровано особливості роботи з окремими підсистемами та модулями.

     Окрім того, розглянуто основні положення функціонування підсистем єдиного контакт-центру судової влади України, єдиної підсистеми управління фінансово-господарськими процесами, автоматизованого розподілу та судової статистики.

     На завершення семінару учасники мали можливість обговорити з викладачем проблемні питання запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та перспективи її функціонування.