flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізація проекту “Просування міжнародних стандартів поводження з неповнолітніми у виправних та виховних установах України”

07 жовтня 2019, 16:57

 

 Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко прийняв участь у навчанні у рамках проекту “Просування міжнародних стандартів поводження з неповнолітніми у виправних та виховних установах України”, який був реалізований Helsińska Fundacja Praw Człowieka та Громадською організацією МАRТ у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки Human Rights House Foundation та програми «Зміни в регіоні RITA» (Польща).

    Від Павла Пархоменка слухачі більш детально дізналися про “Стандарти прав дитини в конфлікті з законом та як вони гарантуються в Україні”.

  Під час спілкування учасники ознайомилися з позитивними кроками в удосконаленні судової системи щодо неповнолітніх в конфлікті з законом, перспективними напрямками роботи суддів щодо неповнолітніх, обговорили стандарти прав дитини в конфлікті з законом та їх гарантії в Україні.

 

     Протягом тренінгу підтримувався активний діалог з учасниками, обмін думками з питань прав дітей в конфлікті з законом. Значна увага була приділена роботі в групах над кейсами в контексті застосування міжнародних стандартів захисту прав дитини.

    Актуальним питанням даної теми було здійснення моніторингу прав дітей в конфлікті з законом, його організації та проведення в умовах спеціальних виховних установ з метою оцінки стану дотримання прав неповнолітніх засуджених.