flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створення Шкільних служб порозуміння

22 грудня 2020, 12:32

    18 грудня 2020 року в місті Бахмачі відбувся круглий стіл  за участю голови Бахмацького районного суду Чернігівської області Павла Пархоменка, представників навчальних закладів, служби у справах дітей та заступника міського голови з гуманітарних питань.

    В рамках круглого столу було обговорено співпрацю щодо поширення досвіду створення Шкільних служб порозуміння на території громади, оскільки Чернігівська область має позитивний досвід впровадження Шкільних служб порозуміння, як однієї з відновних практик навчально-виховного процесу, які застосовуються у профілактиці підліткової агресії та асоціальної поведінки серед молоді.

    Обговорення за круглим столом дало змогу обмінятись думками, проговорити можливості співпраці та напрацювати алгоритм роботи на майбутнє по створенню Шкільних служб порозуміння та навчанню дітей вже у найближчому майбутньому для можливості  вирішення конфліктів мирним шляхом через систему «рівний-рівному/ рівна-рівній», розбудова миру, протидія насильству та жорстокому поводженню з дітьми, формування поваги до прав і свобод людини. В результаті учні зможуть допомагати сторонам конфлікту знайти взаємоприйнятний варіант вирішення ситуації при застосуванні відновних практик; сформують вміння та навички вирішувати конфлікти ненасильницьким мирним шляхом; а також сприяють зниженню конфліктності та правопорушень у закладі освіти. Окрім того відбуватиметься профілактика насильства та жорстокого поводження в освітньому середовищі та інформування учасників/учасниць освітнього процесу про принципи та цінності відновних практик тощо.