flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив без змін рішення Бахмацького районного суду Чернігівської області

26 лютого 2021, 11:48

 

  Постановою від 15 лютого 2021 року  Касаційного цивільного суду  у складі Верховного Суду було залишено без змін рішення Бахмацького районного суду Чернігівської області від 15.07.2020 року по справі № 728/465/20. 

  Справа стосувалась  встановлення факту проживання позивачки та померлого однією сім`єю без шлюбу в період із лютого 2005 року та  визнання  права власності на 1/2 частину спільно придбаного житлового будинку.

   Рішенням Бахмацького районного суду Чернігівської області від 15 липня 2020 року в задоволенні позову було  відмовлено, оскільки  факт проживання померлого та позивачки однією сім`єю без шлюбу на момент придбання спірного майна не знайшов підтвердження в ході судового розгляду.

    Судом  було враховано, що укладаючи договір купівлі-продажу спірного житлового будинку, померлий  довів до відома продавця, що він розлучений, у зареєстрованому шлюбі та у фактичних шлюбних відносинах не перебуває, і грошові кошти, що витрачаються на придбання житлового будинку за цим договором, не є спільною сумісною власністю, а є його особистою приватною власністю, і особи, які б могли поставити питання про визнання за ними права власності на грошові кошти (чи їх частку), витрачені на купівлю житлового будинку, відсутні.

  Надані ж позивачкою докази не підтверджували факт спільного проживання на момент придбання спірного будинку, а свідчили лише про обставини, які мали місце починаючи із 2016 року.

 З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/94938492