flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентований звіт за результатами аналізу нормативно-правової бази України щодо впровадження моделі «Барнахус»

14 квітня 2021, 14:32

     Голова Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко прийняв участь у  онлайн-зустрічі,  яка відбулася 8 квітня 2021 року і на якій експертами Ради Європи  був презентований звіт за результатами аналізу нормативно-правової бази України щодо впровадження моделі «Барнахус».

   Юридичний аналіз діяльності Барнахусу в Україні здійснено з метою огляду української правової системи, що стосується запровадження та роботи моделі «Барнахус» і має вплив на неї. У дослідженні також визначається, які нормативно-правові акти діють згідно з міжнародним законодавством і законодавством Ради Європи, а також рекомендаціями стандартів якості «Барнахус», а що потребує удосконалення.

   Аналіз нормативно-правової бази для впровадження й розвитку моделі Барнахус в Україні надасть ще більше можливостей для якісної оцінки необхідних змін, усунення прогалин законодавства та закріплення функціонування Барнахусів в Україні на законодавчому рівні.

   Наразі, на базі Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, відбувається пілотування моделі Барнахус у Вінницькій області, тому на заході були також представлені поточні результати реалізації пілотного проєкту.

     Запис заходу доступний за посиланням: https://us02web.zoom.us/rec/share/XbmkesLt-JJsLlnjlIUMqK06zMS4avasTiQKT_4EV9rzVQXjGen38uNJKtOEAnFX.5xomDZN4U0HBtsKl ; пароль: VjUZW2?0