flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась зустріч членів Європейської судової мережі з цивільних та комерційних справ (European Judicial Network in civil and commercial matters).

03 лютого 2023, 10:09

      23-24 січня 2023 року суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко та представник Міністерства юстиції України Ольга Зозуля взяли участь у щорічній зустрічі членів Європейської судової мережі з цивільних та комерційних справ (European Judicial Network in civil and commercial matters) в місті Брюссель.

      Результати зустрічі були досить важливими для України, яка перебуває в стані війни.

      На кожній панелі порушувалися питання допомоги Україні як кандидату в члени Європейського Союзу. Учасники зустрічі висловили підтримку Україні і навели дії, які були зроблені для цього.

      Делегація з України виступила з доповідями, які стосувалися викликів в роботі Міністерства юстиції України та судів в умовах війни в рамках дії Гаазьких конвенцій у цивільних та сімейних справах.

     Учасниками зустрічі була привернута велика увага доповідям української делегації, висловлена зацікавленість досвідом України під час війни, наголошено на подальшій підтримці нашої держави.

     Під час доповідей до представників країн-членів Європейського Союзу було донесено проблеми, з якими зіткнулася Україна під час війни. Вони були винесені на обговорення, що посилило увагу міжнародних партнерів до України як кандидата в члени Європейського Союзу.