flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вплив повномасштабної війни в Україні на вирішення спірних питань стосовно дітей в цивільному судочинстві: фактичні та процесуальні аспекти

28 березня 2023, 11:51

          27 березня 2023 року відбувся круглий стіл на тему "Вплив повномасштабної війни в Україні на вирішення спірних питань стосовно дітей в цивільному судочинстві: фактичні та процесуальні аспекти", організаторами якого виступили НААУ за ініціативою Комітету з сімейного права та Центр «Адвокат дитини» ВША НААУ.

         У своїй доповіді суддя Бахмацького районного суду Чернігівськох області Павло Пархоменко звернув увагу на виклики у доступі дітей до правосуддя в умовах війни. Наголошено на нових категоріях спорів за участі дітей, поширенні випадків вирішення питань, пов'язаних із виїздом дітей за кордон та їх поверненням. Доповідачем піднято проблему з'ясування думки дитини в режимі відеоконференції, знаходження сторони спору на території росії та окупованих територіях. Наведено судову практику, в якій піднімались виклики у сфері захисту прав дитини під час війни та висловлено думку про необхідність ставлення на перше місце якнайкращих інтересів дитини залежно від конкретних обставин справи .