flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запровадження моделі Барнахус

13 квітня 2023, 14:59

 

  Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко взяв участь у тренінгах які проходили  23-24 березня 2023 року у м. Житомир та 3-4 квітня 2023 року у м. Кропивницький для робочої групи щодо співпраці для створення і забезпечення функціонування центру Барнахус, що  створюються та функціонують в Україні в рамках проєкту «Впровадження моделі Барнахус для захисту дітей-постраждалих від насильства» Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

  Під час тренінгів були опрацьовані міжнародні стандарти, національне законодавство щодо проведення опитування дітей, організацію процесуальних дій за участі дитини у центрі Барнахус, питання соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства. 

  Окрім того, було розкрито питання щодо правової основи функціонування моделі «Барнахус» як закордоном, так й в Україні, і її відмінності від «Зеленої кімнати».

  Павло Пархоменко наголосив на важливості та значимості міжвідомчої робочої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства (модель Барнахус) .

 

  Детальніше про заходи можна дізнатись на сайті 🌐 healthright.org.ua