flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Показники правосуддя в країнах – членах ЄС:  Єврокомісія оприлюднила огляд за 2023 рік щодо ефективності, якості та незалежності систем правосуддя

12 червня 2023, 12:14
   
    8 червня 2023 року Європейська комісія опублікувала «Показники правосуддя ЄС 2023 року» – 11-те видання щорічного огляду, що містить порівняльні дані про ефективність, якість та незалежність систем правосуддя в країнах – членах ЄС.
    У цьогорічному звіті представлені дані з 16 нових напрямів, зокрема інформація про те, як національні органи влади протидіють корупції, про тривалість судових процесів у справах щодо хабарництва, а також про конкретні заходи, що сприяють рівному доступу до правосуддя для людей похилого віку, жертв гендерно зумовленого та домашнього насильства і для осіб, яким може загрожувати дискримінація.
   У публікації 2023 року вперше наведено конкретні цифри про заробітну плату суддів і прокурорів, про призначення голів верховних судів і генеральних прокурорів, а також про вищі інстанції, які мають конституційну юрисдикцію.
     Нагадаємо, що у жовтні 2022 року Верховний Суд отримав статус спостерігача в Мережі голів верховних судів країн – членів ЄС.
    Документ «Показники правосуддя ЄС 2023 року» розміщений на вебсайті Європейської комісії: https://cutt.ly/qweQ5New.