flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спори про укладення, зміну, розірвання договорів

20 квітня 2016, 08:51

 Спори про укладення, зміну, розірвання договорів

              Згідно з п.  7 Прикінцевих положень Закону України від 17  лютого 2011  р. №  3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності» якщо договором про пайову участь, який укладений до набрання чинності цим Законом, передбачена сплата пайової участі замовником будівництва (повністю або частково) в обсягах інших, ніж визначено цим Законом, такий договір підлягає приведенню у відповідність із цим Законом.

              Будь-які рішення органів місцевого самовря- дування про надання замовником будівництва будь-яких послуг, передачу активів у будь-якій формі (матеріальній чи нематеріальній), передачу частини (відсоткової частки) площ прийнятих в експлуатацію об’єктів містобудування, крім пайової участі відповідно до цього Закону, прийняті до набрання чинності цим Законом, підлягають приведенню у відповідність із цим Законом.

                   Зазначена норма не містить застереження про те, що її дія поширюється лише на договори, строк виконання зобов’язання за якими не настав (постанова Верховного Су- ду України від 20  травня  2015  р. у справі № 3-122гс15).