flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз стану обліково-статистичної роботи в Бахмацькому районному суді за перше півріччя 2013 р

17 вересня 2013, 14:57

З метою проведення аналітичної роботи та об’єктивності показників статистичних звітів, відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», на виконання плану роботи суду проаналізовано стан організації ведення обліково-статистичної роботи в Бахмацькому районному суді Чернігівської області, вжито ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на покращення статистичної роботи щодо первинного обліку справ та матеріалів, правильності складання статистичних звітів, достовірності показників та вчасного подання їх до територіального управління.

Судом складено за підсумками роботи у першому півріччі 2013 році наступні звіти:

-Форма 1 «Звіт судів першої інстанції про розгляд справ в порядку кримінального  судочинства»;

-Форма 1-1 „Звіт судів першої інстанції про розгляд матеріалів кримінального провадження”;

-Форма 1-Л « Звіт про розгляд загальними місцевими судами кримінальних справ за ст.209, 209-1, 306 КК України»;

-Форма 2-а «Звіт судів першої інстанції про розгляд адміністративних справ»;

-Форма 2-ц «Звіт судів першої інстанції про розгляд цивільних справ»;

-Форма 3 «Звіт про розгляд судами справ про адміністративні правопорушення та щодо осіб, які притягнуті до адміністративної відповідальності»;

-Форма 4 «Звіт щодо звернення до виконання рішень судів у частині майнових стягнень»;

-Звіт 6-8 „Звіт про кількість осіб, засуджених, виправданих, справи щодо яких закрито, неосудних, до яких застосовано примусові заходи медичного характери та види кримінального покарання”;

- Форма 10 „Звіт про справляння, звільнення від сплати та повернення судового збору в місцевих та апеляційних судах”;

-Форма 1-ОП «Про оперативність розгляду місцевими та апеляційними загальними судами кримінальних справ»;

-Форма 1-1-ОП «Про оперативність розгляду місцевими та апеляційними загальними судами кримінальних проваджень»;

-Форма 1-ТУ «Відомості про роботу суддів».

За перше півріччя 2013 р. відсутні показники по формі 1-Л.

Статистичні звіти за підсумками роботи за перше півріччя 2013 р. подано до ТУ ДСА України в Чернігівській області своєчасно згідно графіка 08 липня 2013 року.

Аналізуючи статистичні дані, слід зазначити, що в порівнянні з аналогічним  періодом минулого року зменшилась загальна кількість надходження справ і матеріалів до суду.

Так, за даними зведеного статистичного звіту у першому півріччі 2013 р. перебувало в провадженні 105 кримінальних проваджень, що на 5 % менше ніж за аналогічний період 2012 року. Розглянуто 88 кримінальних проваджень, залишок нерозглянутих справ становить 20 проваджень.

Станом на 01 липня 2013 року в провадженні суду знаходяться в залишку дві не розглянуті кримінальні справи по КПК (1963р). Розглянуто за КПК (1963) 12 кримінальних справ.

Перебувало в провадженні суду 590 цивільних справ, що на 5 % менше ніж за аналогічний період 2012 р. Розглянуто 556 цивільних справ, залишок нерозглянутих справ становить 34 справи. 

За звітній період надійшло до суду 46 адміністративних справ, що в порівнянні з першим півріччям 2012 р. більше ніж на 24%. Розглянуто 39 справ, залишок становить 7 справ.

У першому півріччі 2013 р. перебувало в провадженні суду 750 справ про адміністративні правопорушення, розглянуто 625 справ, повернуто справ для належного оформлення 119,  залишок нерозглянутих справ становить 47 справ. Аналіз розгляду справ про адміністративні правопорушення показує, що значно збільшилась кількість матеріалів повернутих для належного оформлення, а саме у звітному періоді кількість повернутих матеріалів становить 19 % від розглянутих справ, в аналогічному періоді 2012 року 13%.

За звітній період до суду надійшло:

- 191 матеріал з кримінального судочинства, з них розглянуто 190 матеріалів;

- 111 матеріалів цивільного судочинства, розглянуто 96 матеріалів, повернуто 7 матеріалів;

- 2 матеріали адміністративного судочинства, розглянуто 2 матеріали.

       Складання статистичних звітів відповідальними особами суду проводилось за допомогою автоматизованої комп”ютерної програми в автоматичному та ручному режимі.

       В автоматичному режимі сформовано звіти за формами: Ф.3, 2-а, 10, 6-8. Інші звіти сформовано в ручному  режимі в зв”язку з не доопрацюванням шаблонів форм звітів, а саме по Ф.1-1 не обраховувались засуджені особи в розділі 2. По Ф.2-ц в розділі 1.1. не обраховувались розглянуті справи за ново виявленими обставинами. 

Працівниками апарату суду разом з співробітниками ДП „Інформаційні судові системи” спрямовуються всі зусилля на вдосконалення своєї роботи з програмою „Д-3” з метою забезпечення формування звітності в автоматичному режимі в 2013 році.

З метою удосконалення комп”ютерної програми „Д-3” працівниками суду проводиться систематизація проблемних питань вказаної програми та недоліки програми передаються до ДП „Інформаційні судові системи”.