flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміцнення системи захисту дітей у конфлікті із законом

30 січня 2020, 09:28

 Голова Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко прийняв участь у тренінгу в рамках українсько-нідерландського проекту “Зміцнення системи захисту дитини для дітей у конфлікті із законом” спільно з Всеукраїнською фундацією “Захист прав дітей”.

    Програма  відповідала міжнародним і європейським стандартам щодо прав дітей, які залучені до досудового розслідування з подальшим розглядом кримінального провадження в суді.

  Захід проходив за участю тренерів Навчально-тренінгового центру для суб’єктів юстиції Королівства Нідерландів, представників Національної академії внутрішніх справ і Національної школи суддів України.

    Тренінг ґрунтувався на досвіді нідерландських колег у сфері захисту прав і законних інтересів дітей під час проведення досудового розслідування та на стадії судового розгляду, передбачав комплекс практичних завдань, спрямованих на формування навичок роботи з дітьми в ситуації конфлікту із законом.

    Під час тренінгу учасники ознайомилися з інтерактивними методиками роботи з дітьми, розглянули приклади з поліцейської та судової практики як Королівства Нідерландів, так і України, а також виконали практичні завдання.