flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено вебінар на тему: "Спеціальна підготовка органів опіки та піклування в процесі вирішення долі дитини. Врахування найкращих інтересів та голосу дитини в процесі правосуддя"

17 вересня 2020, 12:08

    16.09.2020 року відбувся вебінар в рамках проєкту «Права дитини в Чернігівській області в умовах надзвичайних ситуацій» на тему: «Спеціальна підготовка органів опіки та піклування в процесі вирішення долі дитини. Врахування найкращих інтересів та голосу дитини в процесі правосуддя».

     Спікером даного заходу виступив Павло Пархоменко - голова Бахмацького районного суду Чернігівської області, кандидат юридичних наук, член Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Кабінету Міністрів України.

     Під час вебінару розглянуті наступні питання:

 - дотримання принципу кращих інтересів дитини при розгляді спорів між батьками щодо виховання та місця проживання дітей, позбавлення батьківських прав/відібрання дітей;

 - захист прав дитини у кримінальному провадженні та цивільному процесі;

 - зміст принципу якнайкращих інтересів дитини; особливості судового розгляду кримінальних проваджень за участі дітей; дотримання прав дитини при вирішенні питання про відібрання дитини (позбавлення батьківських прав).

 Проєкт «Права дитини в Чернігівській області в умовах надзвичайних ситуацій» реалізується громадською організацією «МАРТ», за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.