flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Чернігові відбулась презентація Громадського центру правосуддя на Чернігівщині.

25 вересня 2020, 12:17

             24 вересня 2020 року в Чернігові відбулась презентація Громадського центру правосуддя на Чернігівщині. Захід проведений спільно з Чернігівським апеляційним судом та Територіальним управлінням ДСА в Чернігівській області.

            Так склалось, що карантин не дав змоги презентувати створення Громадського центру правосуддя в області в запланованому варіанті, але це дало можливість тепер презентувати результати роботи ГЦП за рік існування.

            В презентації прийняли участь судді Чернігівського апеляційного суду, Голова Бахмацького районного суду Павло Пархоменко, помічники та керівники апарату судів.

            ГЦП в області діє в двох формах – при Чернігівському громадському комітеті захисту прав людини, де діяльність більше зосереджена на налагодженні співпраці, розробці алгоритмів роботи, програм та напрямків, супроводі стратегічних справ, та філія ГЦП в Ічні – при Ічнянському районному суді Чернігівської області - це надання безоплатної правової допомоги, а також розвиваємо Школу правових наук. В Чернігові діяльність поширена на Деснянський районний суд м. Чернігова та Чернігівський апеляційний суд.

            Під час заходу було презентовано не тільки роботу ГЦП в області, а й Центр професійного розвитку при Чернігівському апеляційному суді та комунікаційну стратегію.

            Також під час заходу обговорили перспективи розвитку обох Центрів та плани роботи на найближчі роки, а також можливість поширення діяльності Громадського центру правосуддя на інші суди регіону. Окремо обговорили питання, які зараз стоять перед судами, та необхідність проведення навчання не лише для суддів, а й помічників суддів та керівників апарату за певними напрямками

            Судді ділились успішними практиками роботи та прийшли до висновку про необхідність публікацій «історій успіху» задля підвищення довіри до судів та підвищення правової культури наших мешканців.

            Діяльність ГЦП відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».